2015 Yazının Konser & Festival Rehberi

1458
0
Paylaş:

Heyecanla beklediğimiz yaz sıcağı gelmek üzereyken, yavaş yavaş konserler ve festivaller de belli olmaya başladı. Tabi son zamanlarda bu konuda birçok iptal haberi almak hepimizin canını sıktı. Müzik ve organizasyon piyasası için son yıllarda içerik açısından güzel bir zenginlik göze çarpmaya başlamışken, daha yolun başında bu iptaller birçok şeyi zorlaştırıyor.

Yine de bu yılın takvimi şimdiden oldukça güzel görünüyor. Hemen hemen bütün müzik tarzlarında örneklerin bulunduğu ve içerik açısından da zenginleşen festivaller düzenleniyor. Bazılarının ayrıntıları henüz açıklanmasa da bu çeşitliliği ve zenginliği besleyeceğini umuyoruz. Ayrıca önümüzdeki aylarda ilk defa izleme şansı bulacağımız isimler de mevcut. Yazın özlemi hepimizi sarmışken, nasıl eğleneceğimizle ilgili planları yapmadan önce “2015 Yazının Konser & Festival Rehberi” listesine bakmayı ihmal etmeyin.

Babylon Soundgarden – Kilyos (23 Mayıs)

Yılın en alternatif festivallerinden biri gibi gözüken Soundgarden bu yıl da Kilyos plajında müzik tatili düzenliyor. Soundgarden; Anna Calvi, Maverick Sabre ve Wild Beasts gibi hatrı sayılır bir popülariteye sahip alternatif gruplara ev sahipliği yapacak. Festival bunların yanı sıra birçok keşif imkanı sunan toplamda 4 sahneyi barındırıyor. Ayrıca canlı performansıyla Ah! Kosmos, Goat, Orlando Julius & The Heliocentrics ve Nathan Fake de festivalin önemli isimleri arasında yer alıyor.

babylon-soundgarden-2015-paslanmazkalem

Biletler: http://www.biletix.com/etkinlik/SKBSG/TURKIYE/tr

Chill Out Festival – Life Park (23-24 Mayıs)

Her geçen yıl büyüyen ve bu sene ilk defa iki gün olarak düzenlenen festival, kadrosunu da genişletmeyi ihmal etmiyor. 23 – 24 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek festivalde Thievery Corporation, Slowdive, Ghostpoet ve Yacht gibi isimler ağır basıyor. Birçok DJ setinin de bulunduğu festivalde 3 sahne yer alacak ve 24 saat kesintisiz müzik olacak. İki gün sürecek olan Chill Out Festival, Life Park’ta gerçekleşecek.

Biletler: http://www.biletix.com/etkinlik/SCOFI/TURKIYE/tr

Ekşi Fest – Life Park (30 Mayıs)

Artık gelenekselleşen Ekşi Fest bu yıl da oldukça deneysel bir tecrübe vadediyor. Festivalin en ilginç performanslarından biri şüphesiz, Selda Bağcan ve İsrailli surf rock grubu Boom Pam’in bir araya gelerek Selda Bağcan’ın klasikleşmiş parçalarını orkestrayla tekrar canlandıracakları Selda & Boom Pam performansı olacak. Ayrıca Yüzüklerin Efendisi’nin Frodo’su Elijah Wood ve grubu Wooden Wisdom da festivalin bu yılki kadrosunda bulunuyor. Festivalin iddialı isimlerinden olan ve “enerjileriyle iş çıkışı bile hepimizi oynatabilecek kapasiteye sahip hiperaktif grup” Che Sudaka ile Fransız Reggae grubu Dub Inc. gibi çeşitli tarzlarda müzisyen ve grup festivale konuk olacak. Bütün bunların yanı sıra Beyrut çıkışlı blues-rock grubu The Wanton Bishops, ülkemizin en sevilen protest müzik gruplarından Bandista da Ekşi Fest sahnesinde olacaklar.

Biletler: http://www.biletix.com/etkinlik/SKEKS/TURKIYE/tr

1st Harvest Festival – Küçükçiftlik Park (31 Mayıs)

Yepyeni bir festivalimiz daha oldu! Adından da anlayabileceğimiz üzere düzenli olarak gerçekleştirilmesi planlanan ve öyle olmasını umduğumuz Harvest Festival31 Mayıs’ta Küçükçiftlik Park’ta olacak. Festivalin headlinerları; son dönemin en dikkat çeken alternatif gruplarından Alt-j ile Danimarkalı külk grup Mew olarak açıklandı. Onların dışında aralarında Sattas, Kök ve Flört gibi birçok yerli grubun da sahne alacağı Harvest Festival, atölyelerle de canlı bir festival havası yaratacak gibi duruyor.

Biletler: http://www.biletix.com/etkinlik/SKURE/TURKIYE/tr

One Love Festival – LifePark (13-14 Haziran)

One Love Festival, 14. yılında yine kalabalık bir line-up ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Yeni mekanına geçtiğinden beri özellikle headlinerlar konusunda kendi standardını aşağı çekmiş gibi dursa da, yine de yılın en önemli festivallerinden biri kuşkusuz. Festivalin ağır topları arasında James Blake, Tom Odell, Metronomy, Hot Chip ve Julian Casablancas+The Voidz gibi gruplar bulunuyor. Ayrıca ülkemizin göz bebekleri The Away Days ve The Ringo Jets de farklı günlerde festivalde sahne alacak ekipler arasında. Kadro ilginizi çektiyse 13 – 14 Haziran 2015’e başka plan yapmayın.

one-love-festival-2015-paslanmazkalem

Biletler: http://www.biletix.com/etkinlik-grup/98955582/TURKIYE/tr

Rock Off 2015 – Cosmos (1-2 Ağustos)

İkinci yılında yepyeni bir konser mekanı yaratan ve kadrosu ile dikkatleri üzerine çeken Rock Off 2015 bu yıl kamplı bir organizasyonla metalseverleri bekliyor olacak. Kilyos yolu üzerinde deniz kenarında bir etkinlik alanı olan Cosmos’ta düzenlenecek festivalde birbirinden önemli gruplar yer alıyor. Biletleri geçtiğimiz hafta satışa çıkan festivalin ilk gününde Korn, Gojira, Soulfly ve Korpiklaani ikinci gün ise Apocalyptica, My Dying Bride, Dark Tranquility ve Annihilator sahne alacak. Son olarak festivalde Behemoth‘un da sahne alacağı duyuruldu. Çadırlarınızı, şortlarınızı, bikinilerinizi hazırlayın. Sizi harika bir hafta sonu tatili bekliyor.

rock-off-festival-2015-paslanmazkalem

Biletler: http://www.biletix.com/etkinlik-grup/104467379/TURKIYE/tr

Zeytinli Rock Festivali – Zeytinli Dalyan (20-21-22-23 Ağustos)

Tatil havasında düzenlenen bir diğer festival de Zeytinli Rock Festivali. 3 yıl aradan sonra tekrardan Zeytinli – Dalyan sahilindeki alanda müzikseverlerin karşısına çıkacak olan festival, bu yıl yaklaşık 22 sanatçı ve grup ağırlayarak Türk rock sevenleri 4 gün boyunca müziğe doyuracak. Festivalin henüz line-up’ı açıklanmamış olsa da, kombine ve kamp biletleri satışa çıktı.

Biletler: http://www.biletix.com/etkinlik/SKZY4/ISTANBUL/tr

Headbangers Weekend – Küçükçiftlik Park (29-30-31 Ağustos)

İkinci yılında yine oldukça önemli grupları bir araya getirmeyi başaran Headbangers Weekend, bu yıl da aşırı headbang’den boyun kopması vadediyor. Her yıl beklentileri arttıran bir festival olma yolunda Headbangers Weekend’in bu yılki konukları gerçekten çok özel. Başta yalnızca adı bile saygı duruşu gerektiren Kreator ve Arch Enemy; underground bütün pazarları kasıp kavuran, son yılların popüler grubu Mastodon; geçtiğimiz yılın en muhteşem albümlerinden At War With Reality’e imzalarını atan At The Gates ve 2013’te Paslanmaz Kalem olarak bizim de yılın en iyi albümü olarak seçtiğimiz Surgical Steel’in yaratıcıları Carcass olmak üzere heyecan verici bir line-up var karşımızda. Ayrıca üç gün boyunca konser verecek ekipler arasında kendine has özel bir hayran kitlesi bulunan Katatonia, yeni albümlerini yayınlamaya hazırlanan Moonspell ile birlikte Ensiferum, Therion ve Rotting Christ de yer alıyor. Ayrıca ülkemizin metal sahnesinden Thrown To The Sun da Headbangers Weekend’de sahne alacak. Yılın en sert müzik festivaline hazır olun.

Headbangers-Weekend-2015-paslanmazkalem

Biletler: http://www.biletix.com/etkinlik/SLVM6/TURKIYE/tr

Yazın en çok beklenen konserleri

Blind Guardian (13-14 Mayıs)

90’ların en etkileyici power metal gruplarından Blind Guardian, Türk hayranlarıyla arayı pek fazla açmadan seviyeli bir ilişki sürdürmeye devam ediyor. Hemen her yıl ülkemize uğrayarak kendi kemik kitletisini yaratan grup, bu yıl hem Ankara’da hem de İstanbul’da konser verecek. 13 Mayıs Çarşamba Jolly Joker Ankara‘da sahne aldıktan sonra, 14 Mayıs Perşembe İstanbul Küçükçiftlik Park‘ta hayranlarıyla buluşacaklar.

Biletler: http://www.biletix.com/etkinlik-grup/84080133/ISTANBUL/tr

Anathema – Garajistanbul (23 Mayıs)

Artık kültleşen İngiliz alternatif rock grubu Anathema tekrar ülkemiz semalarında boy gösteriyor. Son yıllarda hayatı neredeyse turnede geçen grup, 2012’de yayınladığı Weather Systems albümünün vesilesiyle konserlerine halen devam ediyor. Bu konserlerde oldukça uzun bir setlistle hayranlarının karşısına çıkan grup, klasik parçalarına da fazlasıyla ağırlık veriyor. Defalarca ülkemize gelmiş olsa da, Anathema sevenlerin bir kez daha mekanı doldurması bekleniyor.

Biletler: http://www.biletix.com/etkinlik/SYS09/ISTANBUL/tr

One Republic – Volkswagen Arena (30 Mayıs)

Son zamanların en popüler pop-rock gruplarından One Republic ilk Türkiye konseriyle Volkswagen Arena‘ya geliyor! Henüz daha ilk single’larıyla dikkatleri üzerine çeken ve 2009 yılında yayınladıkları Waking Up albümleriyle popülaritesini pekiştiren grup, 2013 yılında yayınladıkları son albümleri Native ile birçok ülkede müzik listelerinin zirvelerini işgal etti. Kariyerlerinde son sürat yükselirken 30 Mayıs‘ta İstanbul’a uğrayarak hayranlarıyla selamlaşmayı da ihmal etmiyorlar. Avantajlı biletleri tükenen konserde yer alabilmek için acele etmekte fayda var.

one-republic-istanbul-paslanmazkalem

Biletler: http://www.biletix.com/etkinlik/SKPO1/TURKIYE/tr

Europe – Bursa Açık Hava Tiyatrosu (9 Haziran)

Yılın en sürpriz konserine hazır mısınız?! Rock müziğin en kült gruplarından olan ve en son 2013’te İstanbul’da konser veren Europe, 54. Uluslararası Bursa Festivali kapsamında Bursa’da konser verecek. İlk bakışta gerçekmiş gibi durmayan bu şaşırtıcı haber kuşkusuz yılın en büyük sürprizi. Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı tarafından organize edilen festivalde Europe 9 Haziran‘da Bursa Açık Hava Tiyatrosu‘nda sahne alacak. 3200 kişi kapasiteli tiyatronun tamamının dolacağını tahmin etmek zor değil. Biletler çok uygun fiyatlarla satışa çıktı bile. Tükenmeden alın.

europe-bursa-konseri-paslanmazkalem

Biletler: http://www.biletinial.com/programs/1105/EUROPE

Dying Fetus – Kadıköy Sahne (11 Haziran)

Amerikalı death metal duayenleri Dying Fetus ilk defa ülkemizi yıkmaya geliyor! 3 kişilik kadrosuyla 30 büyükbaş hayvan gücünde performans sergileyen, underground metal ortamlarının en çok saygı duyulan gruplarından Dying Fetus 11 Haziran Perşembe akşamı Kadıköy Sahne’de.  Uygun fiyatlı biletlerin satışı halen devam ediyor.

Biletler: http://www.biletix.com/etkinlik/SLFB2/TURKIYE/tr

Paylaş:

NELER OLUYOR?

PASLANMAZ KALEM
12 YAŞINDA!

Mart 2024'de 12 yaşına bastık! Yeni yaşımızda daha çok içerik üretmek için durmadan çalışıyoruz. Güncel içeriklerimizden anında haberdar olmak için sosyal medya hesaplarımızı takip edebilir ve Youtube kanalımıza abone olabilirsiniz. Dilerseniz bizi Patreon'dan da destekleyebilirsiniz.